Nalagam...

POLITIKA ZASEBNOSTI

KDO SMO

Smo podjetje Inštitut za probiotike in funkcionalno hrano d.o.o. Naš naslov je Ježa 9, 1231 Ljubljana – Črnuče, Slovenija.

Naši kontaktni podatki so: elektronski naslov: info@probiotics.si, telefon: +386 31 830-829. 

 

ZAKAJ ZBIRAMO VAŠE OSEBNE PODATKE?

Če smo v preteklosti sodelovali z vami kot poslovnim partnerjem ali pa ste se prijavili na katerega od naših dogodkov, ali če menimo, da bomo sodelovali z vami v prihodnosti, bomo vaše osebne podatke hranili kot del seznama naših strank na podlagi zakonitega interesa, da od nas pričakujete, da bomo hranili podatke na ta način, in da so naši interesi usklajeni. 

Če imate z Inštitutom za probiotike in funkcionalno hrano sklenjeno pogodbo, bomo vaše osebne podatke zbirali zaradi pogodbe.

Če od našega podjetja prejmete plačilo ali drugo vrednost, bomo vaše osebne podatke hranili, če za nas veljajo zahteve za poročanje v okviru pobud o transparentnosti v EU. 

Zbiramo lahko tudi vaše osebne podatke, ki jih hranijo tretje osebe. Tretja oseba mora ravnati v skladu z zakoni o varstvu podatkov. Če menite, da ni tako, nas obvestite o tem.

 

PRENOSI PODATKOV ZUNAJ INŠTITUTA ZA PROBIOTIKE

Inštitut za probiotike bo moral vaše osebne podatke v nekaterih primerih, npr. za potrebe organizacije kongresov in drugih strokovnih dogodkov, spletnih seminarjev in podobnih aktivnosti prenesti tudi zunaj našega podjetja.

Če bodo kakršnikoli podatki preneseni zunaj Inštituta za probiotike in funkcionalno hrano, bo naše podjetje uporabilo vse potrebne ukrepe, da bo zagotovilo, da so osebni podatki ustrezno zaščiteni z veljavnim zakonom o zasebnosti. Če podjetje Inštitut za probiotike in funkcionalno hrano prenaša osebne podatke zunaj EGP, zagotavlja, da prejemnike pokriva ustrezna odločba Evropske komisije. Slednje pomeni, da bodo vaši osebni podatki v zadevni državi zaščiteni v enaki meri kot znotraj EGP.

 

KAKO DOLGO BOMO HRANILI PODATKE

Če smo osebne podatke od vas pridobili na podlagi vaše privolitve, bomo vaše osebne podatke hranili za nedoločen čas ali samo v časovnem obdobju, opredeljenem v privolitvi.

Če smo vaše osebne podatke dobili in jih hranimo zaradi pogodbe, jih bomo hranili samo v času trajanja pogodbe oziroma do drugega roka, opredeljenega v pogodbi.

V vseh drugih primerih bomo vaše osebne podatke hranili tako dolgo, kolikor je potrebno v skladu z veljavnim zakonom.

 

VAŠE PRAVICE

Pravico imate zahtevati kopijo vseh vaših osebnih podatkov in potrditi njihovo točnost ali zahtevati njihov popravek.

Pravico imate zahtevati, da vaše osebne podatke izbrišemo iz našega sistema. Če so vaši osebni podatki shranjeni na podlagi privolitve, lahko vašo privolitev prekličete z elektronskim sporočilom na naslov info@probiotics.si. Pravico imate zahtevati omejitev obdelave ali povsem oporekati obdelavi v nekaterih primerih. To se bo presojalo za vsak primer posebej.

 

POSLEDICE V PRIMERU, DA NE PREDLOŽITE OSEBNIH PODATKOV

Inštitut za probiotike in funkcionalno hrano bo od vas zahteval le tiste osebne podatke, za katere bo presodil, da so nujno potrebni. Zato v primeru, da odklonite predložitev osebnih podatkov, ne bomo mogli stopiti v stik z vami. To se bo urejalo za vsak primer posebej.

  

VARNOST

Sprejemamo razumne ukrepe za zaščito vaših osebnih podatkov z uporabo fizičnih in/ali elektronskih varnostnih ukrepov, prilagojenih občutljivosti osebnih podatkov.

Čeprav smo sprejeli varnostne ukrepe, ne moremo zagotoviti varnosti vseh informacij, ki nam jih posredujete preko elektronske pošte ali spleta. Z uporabo takšnih omrežij osebne podatke posredujete na lastno odgovornost, saj noben prenos preko spleta ni 100-odstotno varen ali brez napak. Bodite posebej previdni pri izbiri informacij, ki nam jih posredujete preko elektronske pošte ali ki jih objavljate na naši spletni strani.

 

PRAVICA DO PRITOŽBE

Če menite, da vaše pravice niso bile pravično ali ustrezno obravnavane, imate pravico, da vložite pritožbo pri nadzornem organu za varstvo podatkov.

Prijava na e-novice

S klikom na "želim prejemati obvestila" se lahko prijavite tudi v bazo podatkov Inštituta za probiotike in funkcionalno hrano, ki omogoča, da boste obveščeni o dogodkih, ki jih Inštitut organizira in bi bili za vas potencialno zanimivi.

S tem tudi soglašate, da ste seznanjen(i), da se lahko kadarkoli odjavite od prejemanja obvestil in imate pravico do izbrisa, vpogleda in prenosa svojih osebnih podatkov. Več o tem v politiki zasebnosti.

Upravljavec bo pri obdelavi osebnih podatkov uporabnika in pri ravnanju z njimi ravnal v skladu z zahtevami predpisov o varovanju osebnih podatkov (ZVOP-1-UPB1, GDPR).