Probiotiki, prebiotiki in ostali biotiki (v kapsulah, kapljicah, prahu ali v mlečnih formulah) – jih res znamo pravilno uporabljati? - I. spletni seminar

Kdaj:

22.3.2023 ob 19:30

Kje:

Zoom

Komu je kongres namenjen:

Spletna seminarja sta namenjena zdravnikom specialistom in specializantom pediatrije, družinske medicine in drugih specialnosti, magistrom farmacije in kliničnim dietetikom.

Točke:

Udeleženci bodo imeli z udeležbo možnost prejeti:
● Licenčne točke Zdravniške zbornice Slovenije,
● Licenčne točke Lekarniške zbornice Slovenije.

Udeležba na kongresu je brezplačna – brez kotizacije.
Gotovo najboljši pregled čez obširno in na trenutke begajoče področje, ki pa ga bi moral dovolj poznati vsak zdravnik, farmacevt, farmacevtski tehnik in klinični dietetik. Ker se zadeve v praksi uporabljajo zelo zelo napačno! Kot zmeraj: sodobno, razumljivo in zelo praktično. Kot veste, organiziramo strokovna izobraževanja iz najrazličnejših področij medicine, ampak v naši »paradni disciplini«, ki jo nosimo tudi v imenu našega Inštituta, smo pa absolutni prvaki!

Programi so seveda okvirni, saj ne bomo predavali v računalnike, ampak se o temah pogovarjali v našem TV studiu. In nas bo sploh pravi užitek gledati in poslušati.Program:

19.30 – 19.45 Mikrobiom, bakteriom, virom, mikobiom… – Kaj počno vsa ta bitja? – Rogelj, Orel
19.45 – 20.00 Eubioza in disbioza – nekaj je koncept, drugo pa dejstva – Rogelj, Štrukelj
20.00 – 20.30 Kako se znajti med različnimi biotiki? Ali poznamo razliko med probiotiki, prebiotiki, sinbiotiki, postbiotiki, parabiotiki in vsemi novimi skovankami iz njih? – Rogelj, Orel
20.30 – 20.45 Satelit Lek: Ali vemo, kako pomembna je kvaliteta pripravka? – Štrukelj
20.45 – 21.00 Zakaj imamo ljudje tako različno mikrobioto in kaj vse vpliva nanjo? – Orel, Rogelj
21.00 – 21.15 Satelit Nutrcija – Mahorič
21.15 – 21.30 Satelit Medis
21.30 – 21.45 Diskusija z udeleženci simpozija